Alacant per a gent gran
04. Plaça de la Santa Faç
La plaça de la Santa Faç es troba darrere de l'edifici de l'Ajuntament de la ciutat. És el punt de partida del pelegrinatge de la Santa Faç que té lloc a la ciutat d'Alacant el segon dijous posterior al Dijous Sant.
"La devoción de los alicantinos hacia la Santa Faz viene del 17 de marzo de 1489, fecha del primer milagro conocido.
Nada nos dicen los evangelios sobre aquella piadosa mujer que, compadecida del sufrimiento de Jesús, le ofreció su velo para que limpiase su rostro ensangrentado, pero una ininterrumpida tradición ha llegado hasta nuestro tiempo, venerando las imágenes de aquel rostro que quedó grabado en las tres dobleces de aquel velo. Una se encuentra en Roma, otra en Jaén y la tercera, que es la que a nosotros nos ocupa, en el Monasterio de la Santa Faz de Alicante."
"El romiatge al monestir de la Santa Faç (Alacant, Espanya) té més de cinc segles d'antiguitat. És una gran festa alacantina en la qual es recorren els vuit quilòmetres que uneixen la Cocatedral de Sant Nicolau, punt de partida del romiatge, fins a l'arribada al monestir de la Santa Faç, amb la finalitat de veure el llenç en el qual està plasmat, segons la tradició, la imatge de la "faç" de Crist recollida per la Verònica. Una còpia del llenç realitza el romiatge per a posteriorment exposar l'original en la Plaça de Luis Foglietti.."
Rutes de Llegenda, Anna Esteve, Diario Información, 20/12/2015.
"La Santa Faz se refiere al rostro de Jesucristo que se conserva en una tela. El misterio sobre el origen y la naturaleza del Lienzo aún permanece. Son miles de peregrinos, a lo largo del año, los que desde 1489 se acercan al Monasterio de las religiosas Clarisas Franciscanas de Alicante para venerar la Santa Faz de Jesús, guardada en un precioso camarín del siglo XVII."