Alacant intramurs: la ciutat vella
02. C. de Llauradors - Sant Nicolau
El carrer de Llauradors, ple de palauets i cases del segle XVIII, conduïx fins a la cocatedral de Sant Nicolau. Entre els palaus del carrer podem destacar el de Maisonnave, actual seu de l'Arxiu Municipal, i el Palau del Portalet.
"Va ser construit en el segle XVIII i adquirit a finals del segle XIX per la familia Maisonnave-O’Connor. El seu nom es deu a l'existencia d'una antiga porta en la muralla. Destaca un fris en la facana principal l'ornamentació del qual es referix a temes antropomorfics i vegetals. ."
"El Centre Municipal de Recursos per a la Joventut (Centre 14) és un equipament que l'Ajuntament d'Alacant, a través de la seua Regidoria de Joventut, posa a disposició dels jóvens a fi de desenvolupar activitats d'interés per a ells i oferir-los servicis d'informació, documentació i assessorament.
Inaugurat el 1995, es localitza en ple cor d'Alacant - al nucli antic de la ciutat -, en un palauet de finals del segle XVIII."
"L' Arxiu Municipal d'Alacant és un Servici General de l' Administració Municipal, les funcions del qual són les de rebre, conservar i servir els documents de la mateixa institució i als ciutadans."
Cristina Masanés, Sapiens.
"Santa Claus, Santa Clos, Sant Nicolau, el Pare Noel, Father Christmas, el Viejito Pascuero... Vestit de vermell, de verd, de blanc, amb barba o sense, amb sac o amb trineu... amb diferents noms i indumentària, forma part d’un imaginari que va més enllà de les pàtries. És l’imaginari universal de la infància. I com totes les llegendes, el seu origen s’explica de més d’una manera."
Pau Tovar, Institut Nova Història, 2014.
"En Pau Tobar relaciona Santa Klaus o Sant Nikolaus, que prové de València i porta taronges i d'altres regals als nens nòrdics, amb Sant Nicolau, patró d'Alacant."
Castalla en el record, 01/12/2008.
"El dia 5 de diciembre, víspera de San Nicolás de Bari, iba el pregonero , al anochecer, por todo el pueblo, pregonando el siguiente bando:
Senyors abogats, fadrins i casats,
vells i velles obriu les orelles..."
"La realización de las trazas se debe a Agustín Bernardino, arquitecto que había sido discípulo de J. Herrera. Los trabajos para la cimentación fueron iniciados en 1613 y algunos años más tarde daba comienzo la construcción de las fábricas."
Pascual Rosser, Sosegaos, 2014.
"El claustro de la iglesia de San Nicolás está construida en uno de sus lados. Esta iglesia se construyó donde antes hubo una mezquita. Cuando el Príncipe D. Alfonso El Sabio tomó posesión de la ciudad encontró una mezquita en la campiña, extramuros, al oeste de la población, sobre la que decidió construir esta iglesia a favor de San Nicolás, en cuyo día conquistó esta plaza."
"La capilla de la Comunión, considerada una de las más bellas muestras del alto barroco español. Constituye la solución espacial más caracterizada de cuantas actuaciones se llevaron a cabo durante esta etapa. Iniciada en el año 1699, se realizó durante los años veinte a cuarenta de la centuria siguiente..."